Національні кухні небагатьох країн удостоїлись такої популярності як японська кухня. З нею можуть позмагатися лише італійська та французька. Причин такої популярності багато, серед яких певна річ смак, але не просто смак заради смаку, адже в японській кухні він гармонійно поєднується з користю для нашого організму. Тут великий акцент ставиться та користі та натуральності страв, а тому японська кухня прекрасно підійде тих, хто не лише любить смачно підкріпитись, а ще й слідкує за своєю фігурою.
Ще не так давно, японська кухня здавалась українцям загадковою, а в чомусь навіть дивною. Але час минає, тож сьогодні немає жодного міста в Україні, де б не готували страви японської національної кухні. Але чи є відмінність між ролами, приготованими в Україні та ролами, приготованими в Японії? На ці та інші питання відповідають майстри команди Кайфуй Суші, а також розповідають про особливості японської кулінарної традиції.
Головні страви загадкової Японії
У кожної національної кухні є свої головні страви, які й принесли популярність усій кухні. Якщо говорити про італійську кухню, то беззаперечно, однією з найголовніших її страв є піца, саме завдяки якій італійська кухня й прославилась на всю планету. Японська національна кухня також має таку страву і навіть не одну — суші та роли. Це справжня вершина японської кулінарної думки, адже ці дві страви уособлюють у собі усю філософію Японії. В них усе побудовано на балансі та гармонії — користь поєднується зі смаком, а шикарна подача з мінімалізмом при приготуванні. Саме за це ми й полюбили суші та роли.
Але ці страви не завжди були такими, якими ми знаємо їх сьогодні. Перша згадка про суші датована аж 4 століттям до нашої ери і за більш ніж два тисячоліття рецепти суші постійно змінювались, а технології приготування удосконалювались. Той вигляд, який суші мають сьогодні було винайдено два століття тому і за цей час мало що змінилось.
У чому різниця?
Якщо говорити про заклади, що відповідально ставляться до своєї роботи, то різниці між ролами, приготованими в Україні та ролами, приготованими в Японії практично немає. Ключова різниця полягає в географічному розташуванні останньої, оскільки Японія з усіх сторін оточена морем, тож ніяких проблем з видобутком риби та морепродуктів тут ніколи не було. Україна ж такою кількістю морів похвастатись не може, але рішення все-таки є. Відповідальні заклади закуповують рибу у перевірених постачальників і лише ту, до якої застосовувалась технологія шокової заморозки. Така риба повністю зберігає усі смакові та корисні властивості, тож клієнт отримує на своєму столі справжні японські роли.
Також дуже важливим аспектом є дотримання оригінальних рецептур. Традиційно, японські страви готуються дещо мінімалістично, натомість як в європейських країнах їх готують за вдосконаленими рецептами, що більш відповідають нашим вподобанням. Але головне — без перебільшень, адже головна задача таких маніпуляцій лише трішки прикрасити смак страви, а не повністю його змінити.
Слід зазначити, що через релігійні погляди, в Японії довгий час указом імператора було заборонене вживання м’яса та молочних продуктів, тому не дивно, що роли з сиром Філадельфія були створені не в Японії, а в Сполучених Штатах Америки. І хоча заборони вже давно не діють, японці дуже рідко використовують молочні продукти у своєму раціоні, але при цьому віддають дань поваги ролам Каліфорнія та Філадельфія, тому що ті прославили японську кухню на весь світ. Сьогодні в Японії готують роли Філадельфія, але переважно для туристів, натомість як самі японці замовляють класичні суші та роли.
KAIFUI SUSHI — смачні та корисні суші та роли за такими ж смачними цінами!