Якщо у вас виникне бажання скоштувати найдорожче морозиво в світі, тоді вам доведеться копнути глибше в сімейну копілку, а якщо бути чесним, буквально розпотрошити всі сімейні заначки, тому що воно коштуватиме вам дорожче за 36 мінімальних місячних зарплат в Україні.
Японський виробник морозива Cellato завоював собі місце на сторінках Книги Рекордів Гіннеса, створивши ексклюзивний десерт з рідкісних інгредієнтів, що підняли його ціну до неба.
Порція вишуканого флагманського частування під назвою Byakuya або Б’якуя коштує приголомшливі ¥873 400 / £5 469 / $ 6 696, чого вистачить для покупки вживаного автомобіля в непоганому технічному стані.
Причиною для непристойної вартості свого морозива в Cellato називають використання в списку інгредієнтів рідкісного білого трюфеля, вирощеного в італійській Альбі, котрий продається по ціні ¥2 000 000 / £12 000 / $15 192 за кілограм. Серед інших дорогих інгредієнтів відмічений сир Парміджано Реджано та осадок саке. Можна припустити, що за кермо після такого десерту краще не сідати.
Виготовити найдорожче морозиво в світі було не єдиною ціллю Cellato: бренд прагнув об’єднати в есклюзивному частуванні кращі європейські та японські інгредієнти. Для цього до складання рецепту морозива запросили Тадайосі Ямаду, шеф-кухара ресторану RiVi в Осаці, відомого своєю оригінальною кухнею ф’южн.
Нажаль, додавши морозиво в свою книгу, представники Книги Рекордів Гіннесу не змогли його скоштувати. За словами співробітників Cellato, котрі приймали участь в його дегустації, найдорожче морозиво в світі має дуже багатий смак та текстуру. В ньому поєднується сильний аромат білого трюфеля, котрий заповнює буквально повністю рот та ніс, а за ним слідує складний та фруктовий смак сиру Парміджано Реджано. Осадок саке завершує вишуканий смак.
Хоча виробник морозива Cellato досягнув рекордного титулу, він не має наміру зупинятися на досягнутому. Незабаром бренд випустить морозиво з іншими поєднаннями кращих інгредієнтів, таких як шампанське та ікра.