Якщо у вас виникне бажання скоштувати найдорожче морозиво в світі, тоді вам доведеться копнути глибше в сімейну копілку, а якщо бути чесним, буквально розпотрошити всі сімейні заначки, тому що воно коштуватиме вам дорожче за 36 мінімальних місячних зарплат в Україні.
Японський виробник морозива Cellato завоював собі місце на сторінках Книги Рекордів Гіннеса, створивши ексклюзивний десерт з рідкісних інгредієнтів, що підняли його ціну до неба.

Порція вишуканого флагманського частування під назвою Byakuya або Б’якуя коштує приголомшливі ¥873 400 / £5 469 / $ 6 696, чого вистачить для покупки вживаного автомобіля в непоганому технічному стані.
Причиною для непристойної вартості свого морозива в Cellato називають використання в списку інгредієнтів рідкісного білого трюфеля, вирощеного в італійській Альбі, котрий продається по ціні ¥2 000 000 / £12 000 / $15 192 за кілограм. Серед інших дорогих інгредієнтів відмічений сир Парміджано Реджано та осадок саке. Можна припустити, що за кермо після такого десерту краще не сідати.
Виготовити найдорожче морозиво в світі було не єдиною ціллю Cellato: бренд прагнув об’єднати в есклюзивному частуванні кращі європейські та японські інгредієнти. Для цього до складання рецепту морозива запросили Тадайосі Ямаду, шеф-кухара ресторану RiVi в Осаці, відомого своєю оригінальною кухнею ф’южн.
Нажаль, додавши морозиво в свою книгу, представники Книги Рекордів Гіннесу не змогли його скоштувати. За словами співробітників Cellato, котрі приймали участь в його дегустації, найдорожче морозиво в світі має дуже багатий смак та текстуру. В ньому поєднується сильний аромат білого трюфеля, котрий заповнює буквально повністю рот та ніс, а за ним слідує складний та фруктовий смак сиру Парміджано Реджано. Осадок саке завершує вишуканий смак.
На розробку рецепту найдорожчого морозива у нас пішло більше півтори року. Ми здолали великий шлях із чисельними пробами та помилками, але в кінцевому результати отримали необхідний смак. Досягнення титулу від Книги Рекордів Гіннеса виправдовує всі зусилля.
з офіційного прес-релізу Cellato
Хоча виробник морозива Cellato досягнув рекордного титулу, він не має наміру зупинятися на досягнутому. Незабаром бренд випустить морозиво з іншими поєднаннями кращих інгредієнтів, таких як шампанське та ікра.