У більшості випадків мікрохвильова піч використовується виключно для розігріву їжі чи розморожування продуктів. Але насправді ця техніка може виконувати набагато складніші задачі й значно полегшувати процес приготування різних страв.
Перейти на рівень PRO у використанні мікрохвильовки зовсім не складно — достатньо вивчити декілька секретів. Важливо розуміти, що за допомогою цього пристрою можна готувати їжу дуже швидко, а в умовах регулярної відсутності електроенергії це надзвичайно важливо.
Розігрівайте їжу правильно
Здавалося б — що може бути простіше за розігрів їжі в мікрохвильовій печі? Але насправді є цілий перелік помилок, які допускають більшість користувачів цієї кухонної техніки. Тож почнемо з азів, які потрібно знати всім, хто планує купити НВЧ печі в Україні:
- щоб повернути свіжість хлібу, треба обгорнути його вологою серветкою й прогріти на максимальній потужності 10 секунд;
- для приготування ідеальних гарячих бутербродів їх варто класти не в центр тарілки, а на край;
- макарони, гречку та інші гарніри варто розігрівати, прикривши ємність плівкою. Це захистить їжу від пересихання;
- розігріваючи піцу чи інші вироби з тіста, в піч разом із їжею треба поставити склянку води.
Готуйте овочі для салату швидко
Оселедець під шубою чи олів’є — улюблені зимові салати більшості українських родин. Єдине, що може стати перешкодою на шляху до приготування смачної страви — це відсутність часу на відварювання овочів.
Але цю проблему можна легко вирішити за допомогою незмінної кухонної помічниці. Овочі перед приготуванням треба обов’язково вимити. Готувати в щільно зав’язаному поліетиленовому пакеті. Час приготування:
- картопля — 7-8 хв;
- морква — 10 хв;
- буряк — 15 хв.
Готувати на максимальній потужності пристрою.
Більше ніколи не плачте від цибулі
До складу більшості страв входить цибуля. А нарізати цей овоч – справжнє випробування сльозами. Для того, щоб позбутися цього ефекту, варто взяти цибулину, обрізати по краях і помістити на 30 секунд у мікрохвильовку. На смакові властивості така маніпуляція не впливає, а ось нарізання більше не буде викликати дискомфорту.
Швидке приготування дріжджового тіста
Щоб дріжджове тісто добре підійшло, треба чекати близько двох годин. НВП-піч може пришвидшити процес дозрівання. Тісто варто помісти в підхожу ємність, накрити рушником і відправити до мікрохвильовки разом зі склянкою води. Потужність — нижче середньої. Гріти 3 хвилини, дати відпочити стільки ж часу і знову підігріти 3 хвилини. Через 15-20 хвилин тісто буде готовим до формування та випікання.
Пінка для капучино, як у кав’ярні
Для цього знадобиться невелика баночка з кришкою (не металевою) та молоко жирністю менше 2 %.
- Невелику кількість молока налити в баночку, добре збовтати.
- Підігріти у мікрохвильовій печі протягом 30 с, не відкриваючи кришку.
- Зняти кришку та підігріти ще 30 секунд.
Таким чином можна отримати стійку та ніжну молочну пінку для улюбленого напою.